+32 58 51 23 32

MaMa's team

Wie aan hotel Soll Cress denkt, weet dat er hier al 3 generaties lang gastvrijheid wordt aangeboden.  Uit de grond gestampt in 1969 door André en Jenny. Vorig jaar namen we helaas afscheid van vader André , Jenny is nog dagelijks aanwezig in het hotel.  Zij zorgt voor dat extra welkomstgevoel.  De ‘mama’ die zorgt voor haar kindjes.  De kindjes in dit verhaal zijn alle hotelgasten.  Trouwens, ook bij de gasten zijn er meerdere die reeds sinds generaties lang van een vakantie in hotel Soll Cress genieten.

Op vandaag runnen Hannelore en Sofie de zaak.  Hannelore is de chef, Sofie draagt zorg voor de gasten.  De zussen kozen resoluut voor een hotelopleiding.  Vaak wordt aan hen de vraag gesteld als de studiekeuze een vrijwillige keuze was, of als er enige druk van André en Jenny te bespeuren was.  Het antwoord is eenvoudig.  Hun wieg stond in de Soll Cress, bijgevolg was hun jeugd doorspekt van gastvrijheid en gastronomie.  Hannelore ‘Chef Lolo’  kon op haar 7de levensjaar een perfecte Béarnaise kloppen.  De drang om een verdere carrière uit te bouwen in het toerisme zit in hun DNA.

Leuk detail is dat in de studieperiode van de dames er nog aparte scholen waren voor jongens en meisjes.  Zeg maar een gescheiden circuit!  Bijgevolg werden de dames op internaat gestuurd naar de hotelschool in Brugge.  Dit terwijl de hotelschool van Koksijde op wandelafstand van het hotel ligt. 

De derde generatie Soll Cress is de dochter van Sofie.  Deze jonge dame zit straks in het laatste jaar van de hotelschool.  Lyza is wel toegelaten in Ter Duinen, de hotelschool in Koksijde.  De tijden zijn veranderd!

Naast de traditie van gastvrijheid is de familie Vandamme zeer innovatief.  Het hotel is steeds een voorloper op zijn tijd.  De geschiedenis start in 1969.  Toentertijd stond Soll Cress voor een familiepension met bij de start met 3 kamers en een klein restaurant.  Nadien volgden vlug een banketzaal en een volledig nieuwe vleugel met kamers.  In 1995 was dit één van de eerste hotels aan de kust met een binnenzwembad en een aquafitocenter.  Gedurende de volgende jaren werden er enkele aanpalende villaatjes gekocht en ingericht als familiekamers.  Naast het feit dat Soll Cress sterk inzet op families is er door die aankoop tevens erfgoed van de sloophamer gered.  De laatste jaren werd er vooral geïnvesteerd in kwaliteit en gastvrijheid.  Q-label, Groene Sleutel, chef Lolo als Lekkere Westen-chef, Nieuw-samengesteld-gezinskamers en het volledig nieuw restaurant Roots maken de opsomming bijna volledig. Er is ook een ruime gratis privéparking in de tuin.  Het laatste extraatje is het volledig gerenoveerd salon tot “Ussalong” met een uitleenkast voor spelletjes, puzzels, leesboeken en strips.

De Familie


Drie generaties gastvrijheid.

MaMa Jenny

Alround

Hannelore

Chef 'Lolo'

Sofie

Gastvrouw

Lyza

De toekomst

Copyright © Horecaconsulting.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren